logo
Македонија е земја на љубезни луѓе што ги пречекуваат гостите насмеани и ги испраќаат задоволни.
Бул. ВМРО бр. 1, Скопје, Македонија
+389 2 32 32 821
info@htca.mk
Следете нè на:

HTCA Академик тренинг центар започнува со обуки

HTCA Академик – првиот тренинг центар креиран за обучување кадри според швајцарски стандарди сертифицирани од страна на Швајцарската академија за хотелски менаџмент од Луцерн (Schweizerische Hotelfachschule Luzern SHL) денес го најави стартот на обуките за келнери, бармени, рецепционери, персонал за хигиена,  маркетинг во угостителството и соодветните консултантски услуги.     Според статистиката од вкупно 700 илјади лица вработени во Македонија,...

Сопственици на хотели ги зголемуваат платите, ги молат луѓето да дојдат да работат, нудат бонуси, подароци…

  Летната сезона само што не започнала, а бидејќи многу угостители се жалат дека не можат да најдат работна сила, ја истражувавме ситуацијата во најголемите хотелски групации во Хрватска. Додека некои се жалат на недостигот од сезонски работници и оваа година за прв пат почнаа да увезуваат работна сила од соседните земји, други се обидуваат да ги подобрат...

Зошто да инвестирате во вашите вработени?

Важноста на обуките и развојот на вработените во хотелиерството Хотелиерите многу често очекуваат да добијат голем поврат на инвестицијата со надградувањето на технологијата. Технолошките иновации се суштински дел од секој хотелски бизнис, но не можат да го обезбедат посакуваниот поврат на средства. За разлика од тоа, инвестирањето во вработените може да резултира со најголема придобивка за еден...