logo
Македонија е земја на љубезни луѓе што ги пречекуваат гостите насмеани и ги испраќаат задоволни.
Бул. ВМРО бр. 1, Скопје, Македонија
+389 2 32 32 821
info@htca.mk
Следете нè на:

Сопственици на хотели ги зголемуваат платите, ги молат луѓето да дојдат да работат, нудат бонуси, подароци…

  Летната сезона само што не започнала, а бидејќи многу угостители се жалат дека не можат да најдат работна сила, ја истражувавме ситуацијата во најголемите хотелски групации во Хрватска. Додека некои се жалат на недостигот од сезонски работници и оваа година за прв пат почнаа да увезуваат работна сила од соседните земји, други се обидуваат да ги подобрат...