logo
Македонија е земја на љубезни луѓе што ги пречекуваат гостите насмеани и ги испраќаат задоволни.
Бул. ВМРО бр. 1, Скопје, Македонија
+389 2 32 32 821
info@htca.mk
Следете нè на:
 

Главна цел

Македонија е земја на љубезни луѓе што ги пречекуваат гостите насмеани и ги испраќаат задоволни.

Ние постоиме заради подигање на стандардите за гостопримство во Република Македонија. Го основавме Тренинг центарот во Скопје, за да покажеме дека во индустријата на гостoпримство секогаш може повеќе и подобро. Во соработка со една од најдобрите светски образовни институции во областа на гостопримството, ќе работиме упорно и темелно на подигање на нивото на однесување спрема нашите гости. Како резултат на тоа, сигурни сме дeка ќе видиме насмеани, ведри, компетентни, позитивни и соодветно наградени вработени во индустријата на хотели, ресторани и локали каде што врвното гостопримство е одлика на услугите.

Индустријата на гостопримство се темели само врз едно начело – задоволен гостин.

За нас.
Мисија

Компанија што обезбедува лесен пристап до знаења и процедури во угостителството со сертифициран квалитет.

Визија

Да стане регионален лидер во обуки и услуги поврзани со утврдување квалитет во угостителството од институција со меѓународно реноме.

Обуки во угостителството

Редовни обуки и обуки за одредени целни групи кои се спроведуваат според  сертифицирана програма, во сертифициран простор од страна на сертифицирани мастер обучувачи.

Евалуација на угостителски објекти

Изработка на евалуација на состојбата на индивидуален угостителски објект според стандарди и процедури за квалитет утврдени во швајцарското и македонското законодавство.

Консултантски услуги во угостителството

Консултантски услуги во угостителството, генерални консултации за отворање угостителски објект, консултации за правилна категоризација, консултации за стратешки услуги во управување со човечки ресурси во угостителството.