Наменети се за вработените кои се професионалци, со долгогодишно искуство и со одлично познавање на своите должности. На овие обуки ќе се покријат само одредени делови од работењето, на пример: техники на послужување, комуникација со гости, техники за продажба, според швајцарските стандарди со цел да се имплементираат во работењето.
Цена: 9 225 денари без вклучен ДДВ
Цената вклучува: закуска, кафе и пијалак
Наменети за поединци кои работат во хотелската индустрија. Потребно е да имаат искуство и добро познавање на своите должности и техники на работа. Овие обуки се наменети за сертификација во одредени вештини или практики за кои се обучуваат во одредена област од дејноста. Целта е да се имплементираат швајцарските стандарди во работата. Обуката задолжително опфаќа практичен дел и практични вежби за проверка на знаењето
Цена: 12 300 денари без вклучен ДДВ
Цената вклучува: закуска, кафе и пијалак
Наменети се за лица кои не се вработени или се почетници, а сакаат да се стекнат со темелни знаења во областа. Кон 70 часа теоретска обука во десет работни денови, задолжително се придодаваат и најмалку 30 часа пракса во Центарот или во реални услови на работно место. Успешните учесници се стекнуваат со меѓународен СХЛ-сертификат за успешно завршена обука во определена дејност.
Обуките започнуваат на 5 ноември 2018 година, а ќе се одржуваат во период од три недели (по три дена во една недела, односно вкупно девет дена). Во зависност од бројот на пријавените, за секоја обука е можно да се договори соодветен термин прифатлив учесниците и за обучувачот.
Цена: 18 450 денари без вклучен ДДВ
Цената вклучува: закуска, кафе и пијалак
Краен рок за пријавување: 29.10.2018
Контакт на тел: 02/ 3 110 227
е-пошта: info@htca.mk.
Овие обуки се структурираат според потребите на заинтересираните клиенти и се изведуваат со времетраење во согласност со побараната обука. Штом се сертифицираат, потребно е обучувачот да достави наставен план и програма одобрени од страна на Тренинг центарот, според претходно утврдени стандарди со СХЛ, а кои задолжително треба да содржат:
– потреба од обука
– целна група
– знаења со кои се стекнува целната група
– структура и времетраење на обуката
– структура на час што треба да содржи
– теоретски дел
– практичен дел
– работа во групи на зададен проблем
– разговор за понудените решенија
– тестирање на знаење.
– Управување со приходи
– Комуникација и однос со клиенти
– Продажба
– Рецепција, одржување на простории и хигиена
– Келнери и бармени